Alles wat je wilt weten over een Keramische Coating

Keramische coatings zijn uiterst duurzame voertuigbeschermingssystemen. Afhankelijk van de gebruikte coating zijn ze geschikt voor gebruik op lakwerk, wielen, glas en kunststof sierlijsten.

De chemische basissamenstelling van een keramische coating is siliciumdioxide (SiO2). Keramische coatings kunnen ook kwarts- of glascoatings worden genoemd.

Het is een goede investering om het exterieur permanent te beschermen tegen beschadiging en oxidatie, om een hogere inruilwaarde te behouden.

Maar een keramische coating zorgt ook voor minder onderhoud vanwege de gladheid van de coating dat ervoor zorgt dat vuil, remstof en wegteer bijna niet aan uw lak, wielen of glas blijven kleven, waardoor het reinigen van uw voertuig een veel leuker en moeiteloos proces wordt.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat u de ultieme glans en kleurdiepte zult zien die met niets anders te vergelijken is.

Een keramische coating wordt zorgvuldig aangebracht door gecertificeerde installateurs die de coating als een soort extra laklaag over de lak van uw auto aanbrengt. Het lakwerk wordt eerst ontsmet en voorbereid om ervoor te zorgen dat de coating een goede hechting krijgt met de lak.

Wij adviseren om het voertuig om de 12 maanden grondig te laten reinigen door het verwijderen van teer, ijzer, boomsap en industriële neerslag die zich mogelijk hebben opgehoopt

U kunt hiervoor ook een afspraak maken zodat wij de lak niet alleen grondig zullen reinigen maar wij geven uw coating ook een onderhoudslaag waardoor de lak weer zal stralen alsof de coating net is aangebracht.

Er zijn veel producten op de markt. De belangrijkste verschillen zijn de hoeveelheid SiO2) in het product. Sommige hebben een percentage van slechts 5%, zoals doorgaans wordt aangetroffen in onderhoudssprays. Anderen hebben maar liefst 70%. Als algemene regel geldt dat hoe hoger het percentage van SiO2, hoe duurzamer het product zal zijn.

Bij PollishExclusive gebruiken wij alleen de beste middelen met een zeer hoog SiO2 gehalte.